(Hoog)apineplanten in lage tuinen.

De inhoud van deze presentatie kan eventueel in overleg met u worden aangepast of als workshop of cursus worden aangeboden.
In de standaard uitvoering is de presentatie afgestemd op een breed publiek en geeft veel informatie.
Ik laat een aantal plaatjes zien van minder bekende maar mooie rots- of alpinetuinen.
Daarnaast laat ik zien hoe een alpinetuin kan worden aangelegd. De veilige bouw van keermuren, welke steensoorten, grondsamenstelling enz. Ik gebruik daarbij o.a. opnames die ik heb gemaakt bij de aanleg en inrichting van mijn eigen alpinetuin, waarin naast een paar flinke heuvels ook een vijver met beekstroompje (pomp gevoed door zonne-energie) en een egelhuis zijn verwerkt.
Ik behandel een aantal planten en dwergbomen die geschikt zijn voor de alpinetuin, waaronder een aantal bolgewassen en orchideeën. Van een aantal planten toon ik a.d.h.v. foto’s hoe zij eenvoudig in de tuin kunnen worden vermeerderd.
Wanneer het gezelschap niet te groot is, kan ik ook mijn verhaal met een of meer demonstraties verrijken. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan het vermeerderen door zaaien of stekken, planten van alpineplanten in stenen, enz.. De lezing krijgt zo het karakter van een workshop.
In principe neem ik altijd wat voorbeeld planten (afhankelijk van seizoen) en steenmateriaal mee.
De presentatie bestaat uit c.a. 200 foto’s, waaronder een aantal macro-opnamen en enkele opnamen van planten in hun natuurlijke omgeving.