Zwitserland;

Een dagje Gornergrat.

Korte film (10 min); De Gornergrat is bergkam in Wallis in Zwitserland vlakbij c.a. 20 vierduizenders als de Matterhorn, Monte Rosa en de Lyskamm. De Gornergrat toornt hoog boven twee gletsjers uit. Aan de oostzijde de Findelgletsjer en aan de westzijde de Gornergletsjer.
Op een hoogte van 3100 meter is een groot berghotel en een aantal winkeltjes gebouwd.
Vanuit Zermatt kan je met de 9 km lange Gornergratbahn in iets meer dan een half uur een hoogte verschil van 1500m overwinnen.
Tijdens mijn verblijf in het naburige Saasdal heb ik samen met mijn vrouw Gonnie een uitstapje gemaakt naar de Gornergrat.
Met de Gornergratbahn naar de top en vandaar een wandeling door het hooggebergte naar het eerstvolgende station gemaakt.
Eerst loop je langs de Gornergletsjer waarbij de omgeving meer van een maanlandschap weg heeft. Bij het afdalen wordt de omgeving groener en uiteindelijk loop je door een alpenweide waar de schapen grazen.
Tijdens de wandeling heb ik de veranderingen in de bergflora met foto en film vastgelegd.
In deze korte video zijn prachtige panorama’s en de kleurrijke en soms zeer zeldzame bergplanten tot een afwisselende geheel bijeengebracht.
Je hoeft geen planten liefhebber te zijn om van de prachtige beelden met een sfeervol achtergrond muziekje te kunnen genieten.
Deze video is onderdeel van de digitale presentatie D1, Bergwandelen in het Saasdal en omgeving