Iran 2

Cultuur en natuur tijdens trekking in Noordwest Iran. 

 

Presentatie Iran deel 2 begint in de stad Esfahan, waar we o.a. een bezoek hebben gebracht aan het beroemde Meidan-e Eman plein, waaromheen de bazaar, 3 moskeeën en een oud paleis zijn gebouwd.
Via een binnenlandse vliegreis hebben we ons verplaatst naar Tabriz in het noordwesten van Iran.
In Tabriz hebben o.a. de honderden jaren oude Bazaar bezocht. In tegenstelling tot Shiraz en Isfahan komen hier bijna nooit toeristen waardoor het lijkt alsof in de bazaar en de oude binnenstad de tijd heeft stilgestaan.
De tweede trekking startte ca. 100km ten noordoosten van de stad Tabriz. De trekking voerde ons door een van de groenste streken van Iran en eindigde vlak bij de grens met Armenië. In dit Turks sprekende deel van Iran hebben we onze tenten meestal opgezet bij kleine dorpjes met lemen huizen. De gastvrije dorpelingen nodigden ons uit op de thee en showden ons hoe zij hun dag invullen met allerhande werkzaamheden. Tijdens de wandeling hebben we genoten van de ongerepte natuur en de talloze ontmoetingen met de lokale bevolking.
Na deze trekking hebben we nog een 2 daags bezoek gebracht aan het bergdorpje Qotuz aan de voet van de vulkanische berg Sabalan (4811 m). O.a. door de aanwezigheid van veel zwavel in de atmosfeer en lavagesteente is hier een zeer afwisselde flora ontstaan.
Het resultaat geeft u een interessant verhaal en een prachtige mix van natuur en cultuur die met 200 dia’s met overvloeitechniek wordt gepresenteerd.