Rondom de Monte Viso

Op c.a. 70 km ten zuidwesten van Turijn, op grens tussen Italië en Frankrijk ligt de Monte Viso. Met zijn 3841meter is het de op één na hoogste berg van West Italië ( de hoogste berg in West Italië is de Gran Paradiso 4061m).
Aan de voet van de Monte Viso, aan de Italiaanse kant, ontspringt de rivier Po. Daar hoog in de Po-vlakte begon ik samen met nog 8 bergnatuurliefhebbers op 15 juli 2003 aan een 10-daagse trekking door het rotsmassief met ruige bergpassen en mooie alpenweiden. Doordat dit gebied moeilijk toegankelijk is en tot nationaal park is verheven, is het gevrijwaard gebleven van massatoerisme en heeft de natuur niet zoveel te lijden gehad van de wintersporters zoals in de veel andere gebieden van de Franse en Italiaanse alpen.
De plantengroei is er zeer weelderig en veel alpineplanten stonden met hun kleurrijke bloemen naar de zeldzame voorbijgangers te pronken.
Tijdens de voettocht ontmoette ik diverse bergbewoners als steenbok, gems, alpenmarmot en hermelijn, maar ook kleurrijke vlinders en bijzondere insecten.
Ik laat u meegenieten van de kleurrijke alpenflora en een vleugje fauna die in dit gebied bewaard is gebleven.
De serie bestaat uit 200 kleinbeeld dia’s waaronder vele macro-opnamen van soms zeer zeldzame alpine planten. Maar ook enkele dieren, zowel groot als klein en mooie panorama’s zorgen voor een afwisselend geheel.