Thailand;

Cultuur en Natuur rond de 5 Koningssteden.

 

Thailand is onbetwist vakantieland nummer één van Azië. Of je nu in een rustig Thais dorpje slentert of in Bangkok tussen de mensenmassa loopt, overal ervaar je dat Thailand uniek is. Veel toeristen zoeken de stranden in het zuiden op. Maar wie echt wil genieten, maakt een rondreis van Bangkok naar het noorden. Je passeert dan de oude koningssteden, die vol staan met oude en nieuwe paleizen, tempels en pagodes. Maar ook kom je volop prachtige tuinen en ruige natuur tegen.
Ik maakte in januari 2013 met een klein gezelschap een rondreis door het midden en noorden van dit zeer gevarieerde land. Dank zij een Thaise vriendin kwamen wij vaak ook op plekjes waar de meeste toeristen niet komen.
De presentatie is opgebouwd uit 3 onderdelen en begint met een film waarin u wordt meegenomen langs de oude koningssteden Bangkok, Ayutthaya en Sukhothai, Chiang Mai en Chiang Rai.
Met een PowerPoint presentatie laat ik u meegenieten van een serie opnames van prachtige tuinen en de prachtige natuur van Thailand. Hierbij is veelvuldig gebruik gemaakt van macro-opnames.
De presentatie wordt afgesloten met een film met de meest uiteenlopende bezienswaardigheden en ontmoetingen in het zeer veelzijdige vakantieland Thailand, zoals de Golden Triangle, een olifanten farm, de Floating market en een krokodillenfarm en nog veel meer. In Samut Prakarn (een soort Venetië) zag ik hoe de bewoners eetbare waterplanten in een volkstuintje in het water kweken.
Het geheel geeft een goed beeld van de prachtige en rijke cultuur en natuur van Thailand.