Cursus natuurvriendelijk tuinieren.

Dit is een uitgebreide tuinonderhoudscursus van 5 of 6 dagdelen of avonden.
Deze cursus is bedoeld voor de beginnende tuiniers en tuiniers die al enkele jaren in hun tuin bezig zijn en meer controle willen krijgen over het groeien en bloeien in hun tuin.
Tijdens de cursus leer je wat planten nodig hebben om vitaal en gezond te groeien, hoe je de grond moet behandelen, gebruik van (sier)planten in de tuin, onderhoud van het grasgazon, hagen, verantwoord bemesten, (voorkomen van) ziekten en plagen, composteren, advies over tuingereedschap enz. Uitgebreid wordt ingegaan op het snoeien van de verschillende heesters, struiken en bomen om ze in een goede gezondheid binnen de perken te houden Dit alles men respect voor de natuur en het milieu om ons heen.
Deelnemers ontvangen een zeer uitgebreide handleiding, dat na de cursus als naslagwerk gebruikt kan worden.
De lesstof wordt aangeboden met PowerPoint presentaties met theorie en praktische voorbeelden van de behandelde onderwerpen en een aantal zeer illustratieve instructie filmpjes.
Met de kennis die je opdoet ben je beter in staat om de planten in je tuin gezond en vitaal te houden. En in een tuin met gezonde planten die op de juiste plaats staan is al veel gewonnen, dan werk je met plezier en kost het onderhoud veel minder tijd en energie. Bovendien is het veel aangenamer vertoeven voor mens en dier in een tuin met een weelderige plantengroei.
De cursus staat o.l.v. Jan Blokland, de lesstof is samengesteld i.s.m. de oud groendocent Ton van der Schaal.