Creatief met stenen.

Gelukkig overwegen steeds meer eigenaren van betegelde tuinen om (een deel van) hun tuin te vergroenen door tegels of straatklinkers te verwijderen en planten aan te brengen.
Wat doe je met het steenmateriaal dat overblijft? Je kan het natuurlijk afvoeren maar eigenlijk is dat zonde.
Door het overcomplete steenmateriaal op een slimme manier te hergebruiken, zullen een groot aantal tuinplanten je daar heel dankbaar voor zijn. En als je het steenmateriaal op een creatieve manier toepast, kan je jouw tuin bovendien veel aantrekkelijker maken voor een groot aantal planten om in te groeien en voor u om in te vertoeven.
In de workshop wordt eerst uitgelegd waarom het zo belangrijk is dat we onze tuinen meer vergroenen. Vervolgens worden een aantal tips en voorbeelden gegeven hoe en waarom het lang niet altijd nodig en verstandig is om steenmateriaal af te voeren.
Na de pauze gaan we de tuin in naar voorbeelden kijken en volgt een demonstratie van het bouwen van een degelijke stapelmuur met beplanting.
Overweegt u of heeft u al plannen om (een deel van) uw tuin te vergroenen of wilt u daar gewoon wat meer over te weten komen?
Kom dan naar deze workshop.

Het effect van deze workshop wordt verhoogd als het wordt georganiseerd in de directe nabijheid van een tuin waar een of meer voorbeeld projecten te bezichtigen zijn en in elk geval een nieuw project kan worden gerealiseerd.