Het ontwerpen en opbouwen van een rotstuin.

Wat niet veel mensen weten is dat een goed aangelegde rotstuin een ware oase is voor veel van onze tuinplanten. Veel planten komen van nature uit een stenige leefomgeving, daarom zullen ze in een rotstuin veel beter gedijen en vaak veel mooier en rijker bloeien. Dit is ook de reden waarom in toptuinen steeds vaker een hoekje wordt ingeruimd waar rotsplanten zich thuis voelen. Bovendien biedt een rotstuin veel mogelijkheden voor de (kleine) dieren om ons heen. Tussen de vele spleten en kieren vinden veel insecten een aangenaam onderkomen waar padden, kikkers, salamanders en diverse vogels weer op af komen.
In deze workshop wordt het ontwerpen, de inrichting en onderhouden van een rotstuin behandeld. Vanwege de veelal kleine afmetingen van rotsplanten komen juist kleinere tuinen in aanmerking om geheel of gedeeltelijk als rotstuin in te richten.
In de workshop wordt aandacht besteed aan de inrichting van een rotstuin, veilige hoogte verschillen, welke grondsamenstelling, welke en hoe planten, functie van water en vermeerderen van rotsplanten. De workshop wordt ook aanbevolen voor mensen die overwegen een rotshoekje of bak met rotsplanten op balkon of terras in te richten.