Zuid Afrika, Op safari door de prachtige natuur

van Drakensberg en Lesotho. 

 

In januari 2010 heb ik met een klein gezelschap een reis gemaakt door het hooggebergte van Zuid-Afrika en Lesotho. De reis was georganiseerd door Peter Hellings van de Nederlandse Rotsplanten Vereniging. Hij heeft de bekende Zuid-Afrikaanse biologe Elsa Pooley bereid gevonden ons naar de mooiste plekjes in de natuur te begeleiden. In de Natalse Drakensbergen en in Lesotho, welke laatste een van de armste landen van de wereld is, viel nog veel van de oude cultuur te proeven. Hoogtepunt van de reis was de beklimming met 4-wielen aangedreven auto’s van de Sanipass De enige toegang van Zuid-Afrika naar Lesotho aan de zuidoost kant van Lesotho. Waarbij een hoogteverschil van 1500 m moet worden overwonnen over een zeer spectaculaire weg.
Het bezochte gebied is zeer rijk aan planten en dieren.
De presentatie is uit 3 delen opgebouwd.
Deel 1 is een video-presentatie waarbij een beeld wordt gegeven van de omgeving van de bewoners en enkele culturele ontmoetingen.
Deel 2 is een PowerPoint presentatie waarin de rijke flora in beeld wordt gebracht. Hierin zijn vele macro opnames van kleurrijke en bijzondere bloeiende planten verwerkt.
Deel 3 is een video-presentatie van de dieren in het wild. In deze video laat ik u een scala dieren zien, van insect tot Zebra, die ik in het wild heb ontmoet tijdens de reis.